Bio

“Ik zie het zwart niet meer op het witte blad.” (uit ‘Mislukt’)

 

Muziek is voor mij niet iets dat aan of af te zetten is,niet iets waar ik over moet nadenken. Mijn overgrootvader was dirigent, mijn vader zong samen met zijn vijf broers en zussen bij mijn oma aan de piano, mijn moeder is danslerares, en half mijn familie spendeert een deel van zijn of haar tijd in de buurt van een podium.

Zelf doorliep ik braaf notenleer, toen ik nog hoog en mooi kon zingen, leerde klarinet spelen, en speelde voor 8 jaar in een orkest verbonden aan diezelfde muziekschool.

Om de mij toenmalig logische reden besloot ik op mijn zestiende een muziektheaterstuk voor kinderen te maken met vrienden, waaronder Laura, Stijn en Willem (die het gedicht schreef op deze site). Het jaar daarna maakten we er nog eentje, met Laura en Willem opnieuw,en toen haalde ik mijn goede vriend, orkestmaatje, en allround muziek superster Jakob aan boord.

Het stuk was allesbehalve fantastisch, we moeten eerlijk zijn. De ‘songwritingbacterie’ echter, daar ben ik nog steeds niet van af, en Jakob en ik gingen dan ook na het stuk voort met de liedjes. Toen we in oktober 2012 de eerder genoemde bassist Stijn aan boord haalden, werden we Jakobistan.

In de zomer van het eerste jaar besloot Jakob zijn klassieke zangcarrière achterna te gaan aan het conservatorium in Leipzig, Duitsland.

Beetje uit het lood geslagen maar veel te gebeten door het optreden en nummers maken gingen we verder, in een periode waarin ik voor het eerste wende aan dat de optredens rond mijn nummers draaiden.

In de lente van 2016 besloot ik terug te gaan naar de basis en solo te gaan, dit om mezelf uit te dagen op muzikale en persoonlijke wijze. Dit gaf me de mogelijkheid om met producer Sasja Maekelberg (Larssen, Empty Room), fotograaf Michael Troffaes (MitroPhotography) en vele enthousiaste supporters mijn allereerste EP’tje te maken, dat u hier op de website kunt bestellen. Het EP’tje bevat vier nummers en heet ‘Het is nog nooit blijven regenen’. Het is nu al een droom die uitkomt.

Met Wouter Reggers, aan boord sinds eind 2017, onderzoekt Jakobistan de muzikale grenzen van de kleinkunst. Een elektrische gitaar, elektronische invloeden en nieuwe, grotere nummers. Een EP op de planning. Een fijne samenwerking met Tegen Beter Weten In voor een nieuw muziektheater plaveit misschien wel de weg naar de theaterzaaltjes. We zijn net zo benieuwd als u! 

Tot snel!

Kobe

 


Contacteer Jakobistan hier.

 

Laat een antwoord achter